top of page

VÅRE KJØTTPRODUKTER

PØLSE LAGET FRA KJE OG SVIN

20210302_170500.jpg
20210407_152029.jpg

Vi lager ferske kjøttpølser og spekepølser på gården. Hvert år lager vi noen pølser som bare inneholder geitekjøtt, men de fleste innholder både geitekjøtt og svinekjøtt.

I pølsene bruker vi kun kjøtt fra våre egne dyr. Svinekjøttet er fra våre sommergriser, som setter stor pris på å rote i jorda på et stort innmarksbeite og jafser i seg rester fra kafeen og myse fra ysteriet. De er dermed en viktig del i kretsløpet på gården og for optimal utnyttelse av lokale ressurser.
Kjekjøttet stammer fra våre geiter, som har hatt et fullverdig geiteliv på gården og som har gått mange somre på fjellet. Pølsene inneholder også litt kjekjøtt fra nakkeparti og slagside. 

Vi bruker ikke nitrittsalt i våre pølser, kun naturlige ingredienser.

KJEKJØTT

Skjermbilde 2021-08-04 kl. 15.13.06.png

Vi tar vare på alle små kje som blir født. De får gå med mødrene sine og har dermed fri tilgang til melk. Kjeene begynner etterhvert også å gnage på høy, men kraftfor får de ikke.

Kjeene blir slaktet på det lokale slakteriet, Horn, 20 km fra gården. Vi kjører dem dit selv. Slaktevekt på kjekjøttet ligger på rundt 6,5 kg, kvalitetskjøtt og mørt.

Vi selger hele slakt, partert og vakuumpakket. Sesongen for ferskt kjøtt er fra april til mai. 

bottom of page